Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam Wam bardzo pyszne czekoladowe ciasto, proste i szybkie w wykonaniu. Zapewniam, że uda się każdemu. Miksujemy, pieczemy, przekładamy powidłem, dekorujemy czekoladą i gotowe. Na podwieczorek, poczęstunek i nawet dla gości. Uwielbiam takie ciasta, raz, dwa i gotowe. Bardzo polecam. Upieczcie. Spróbujcie. Zapraszam :)
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 852
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 855
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 78
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 852
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 855
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 78
Składniki
Ciasto: Jajka, cukier i cukier waniliowy miksujemy na puszystą masę, następnie wlewamy olej i miksujemy kilka minut. Następnie wsypujemy obie mąki, proszek do pieczenia i kakao, miksujemy na gładkie bez grudek ciasto. Ciasto przekładamy do blaszki o wymiarach około 25 cm x 21 cm wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczenie: Tak przygotowane ciasto pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 45 minut. Ciasto sprawdzamy suchym patyczkiem czy jest upieczone. Upieczone ciasto dokładnie studzimy.
Przekładanie i dekoracja: Wystudzone ciasto przekrawamy na dwa blaty, jeden smarujemy powidłem i przykrywamy drugim. Kroimy na takie kawałki jakie chcemy podać. Czekoladę łamiemy na małe kawałki i roztapiamy w kąpieli wodnej, smarujemy nią pokrojone ciasto, dekorujemy posypką i odstawiamy do zastygnięcia.
Podanie: Gotowe ciasto podajemy. Smacznego życzę. Rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Użyłam blaszki o wymiarach około 25 cm x 21 cm. Ciasto można pokroić na 16 kawałków.