Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasami trzeba osłodzić sobie życie. Najlepiej ciastem czekoladowym z bitą śmietaną - czy może być coś lepszego? :)
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17250
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3181
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 577
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 175
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2120
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17250
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3181
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 577
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 175
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2120
Składniki
W rondelku rozpuszczam czekoladę z kwaśną śmietaną i brązowym cukrem. Mąkę mieszam z kakao, sodą, proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Masło z cukrem i żółtkami ucieram na puszystą masę. Zmniejszam obroty i dodaję powoli mąkę. Łączę z czekoladową masą a na koniec z ubitymi na sztywno białkami. Piekę przez 25 minut w 180 stopniach. W mikserze ubijam kremówkę z cukrem pudrem i esencją waniliową na sztywną pianę. Ciasto kroję na pół i wypełniam bitą śmietaną. Górę zdobię przy użyciu szprycy cukierniczej - wkładam do lodówki.