Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasami trzeba osłodzić sobie życie. Najlepiej ciastem czekoladowym z bitą śmietaną - czy może być coś lepszego? :)
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112913
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 222
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 495
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 450
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 823
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112913
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 222
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 495
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 450
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 823
Składniki
W rondelku rozpuszczam czekoladę z kwaśną śmietaną i brązowym cukrem. Mąkę mieszam z kakao, sodą, proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Masło z cukrem i żółtkami ucieram na puszystą masę. Zmniejszam obroty i dodaję powoli mąkę. Łączę z czekoladową masą a na koniec z ubitymi na sztywno białkami. Piekę przez 25 minut w 180 stopniach. W mikserze ubijam kremówkę z cukrem pudrem i esencją waniliową na sztywną pianę. Ciasto kroję na pół i wypełniam bitą śmietaną. Górę zdobię przy użyciu szprycy cukierniczej - wkładam do lodówki.