Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasami trzeba osłodzić sobie życie. Najlepiej ciastem czekoladowym z bitą śmietaną - czy może być coś lepszego? :)
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 32
Prosty do przygotowania, soczysty i pełen smaku pieczony boczek, który idealn...
Odsłon: 54
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 525
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 669
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 32
Prosty do przygotowania, soczysty i pełen smaku pieczony boczek, który idealn...
Odsłon: 54
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 525
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 669
Składniki
W rondelku rozpuszczam czekoladę z kwaśną śmietaną i brązowym cukrem. Mąkę mieszam z kakao, sodą, proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Masło z cukrem i żółtkami ucieram na puszystą masę. Zmniejszam obroty i dodaję powoli mąkę. Łączę z czekoladową masą a na koniec z ubitymi na sztywno białkami. Piekę przez 25 minut w 180 stopniach. W mikserze ubijam kremówkę z cukrem pudrem i esencją waniliową na sztywną pianę. Ciasto kroję na pół i wypełniam bitą śmietaną. Górę zdobię przy użyciu szprycy cukierniczej - wkładam do lodówki.