Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ciacho, idealne do kawy
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 403
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2774
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 914
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1661
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14481
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 403
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2774
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 914
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1661
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14481
Składniki
Margarynę utrzeć z żółtkami i cukrem. Ucierając dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem. Białka ubić na sztywno.Pianę dodać do ciasta, wymieszać. Ciasto podzielić na dwie części, do jednej dodać kakao i śmietanę. Wymieszać. Jasne ciasto wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na ciasto jasne wyłożyć ciasto ciemne. Brzoskwinie odsączyć z syropu. Pokroić na mniejsze kawałki. Ułożyć na cieście . Ciasto piec około 40 minut w temperaturze 170 stopni. Z mleka odlać 150 ml. Pozostałe mleko zagotować z cukrem waniliowym. W odlanym mleku wymieszać mąki. Wymieszaną masę wlać do gotującego się mleka. Gotować 2 minuty cały czas mieszając. Odstawiać do przestudzenia. Masło utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę. Stopniowo dodawać zimny budyń. Dokładnie utrzeć. Masę wyłożyć na upieczone ciasto. Posypać kakao.