Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne ciasto z gorzką czekoladą i czereśniami. Bardzo proste do wykonania. Polecam :)
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 124
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 339
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 372
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 124
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 339
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 372
Składniki
Czekoladę połamać na kawałki, roztopić w kąpieli wodnej. Dodać pokrojone w kostkę masło, dokładnie wymieszać, zostawić do ostygnięcia.
Jajka wraz z cukrem i esencją waniliową ubić mikserem na puszystą masę.
Do masy jajecznej stopniowo wlewać ostudzoną czekoladę. Na koniec dodać przesianą mąkę i proszek do pieczenia, wymieszać.
Tortownicę o średnicy 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto przełożyć do formy, wyrównać szpatułką. Na wierzchu ułożyć czereśnie.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 40 minut. Zostawić do ostygnięcia. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.