Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super deserek do kawki.
Pierniczki bez jajek to alternatywna wersja tradycyjnych ciastek. Idealnie od...
Odsłon: 14
Delikatne, bardzo smaczne ciasto drożdżowe upieczone w formie keksowej o wymi...
Odsłon: 31
Pierniczki bez jajek to alternatywna wersja tradycyjnych ciastek. Idealnie od...
Odsłon: 14
Delikatne, bardzo smaczne ciasto drożdżowe upieczone w formie keksowej o wymi...
Odsłon: 31
Składniki
Wykonanie: Jajka utrzeć z cukrem i miodem do białości.
Następnie dodać mąkę, kakao, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i olej. Całość dokładnie wymieszać mikserem.
Wsypać pokrojone jabłka, orzechy i lekko wymieszać łyżką.
Przelać do przygotowanej foremki.
Piec w temperaturze 170 stopni około 40 minut.