Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste w wykonaniu ciasto czekoladowe z kawałkami jabłek. Danie niemalże jednogarnkowe i ciasto jest niesamowicie wilgotne!
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 124
Przygotowałam wykwintne, delikatne w smaku risotto z białymi szparagami. Mam...
Odsłon: 30
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 133
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 522
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 4459
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 124
Przygotowałam wykwintne, delikatne w smaku risotto z białymi szparagami. Mam...
Odsłon: 30
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 133
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 522
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 4459
Składniki
Jajka zmiksuj razem z cukrem. W międzyczasie rozpuść czekoladę deserową w kąpieli wodnej bądź w mikrofalówce. Ciągle miksując jajka wlewaj czekoladę cienkim strumieniem. Gdy czekolada się połączy przestań miksować.
Do masy jajecznej dodaj przesiane suche składniki (mąkę, sodę oczyszczoną). Całość wymieszaj trzepaczką delikatnie. Ciągle mieszając wlewaj olej cienkim strumieniem oraz dodaj 2 jabłka obrane i zblendowane (puree jabłkowe).
Dno tortownicy o średnicy 20 cm wyłóż papierem do pieczenia. Wlej ciasto a na wierzchu ułóż ćwiartki z pozostałych 2 jabłek. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piecz przez około 30 minut (do tzw. suchego patyczka). Po upieczeniu odstaw ciasto do wystudzenia.