Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wilgotne, czekoladowe i expresowe ciasto.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11972
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1326
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12625
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3895
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11972
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1326
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12625
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3895
Składniki
Do miski dodać jajka oraz cukier i miksować do uzyskania kremowej konsystencji. Dodać masło nadal miksując a następnie mąkę oraz proszek do pieczenia.
Rozpuścić w kąpieli wodnej czekoladę dodać konfiturę i chwilę przestudzić. Wysmarować tortownicę o wymiarach 21 cm masłem a następnie wylać przygotowane ciasto. Piec w temperaturze 180 stopni 40 minut do tzw. suchego patyczka.Kiedy ciasto przestygnie polać polewą czekoladową.