Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne ciasto czekoladowe, które w połączeniu z masą grysikową daje bardzo ciekawy efekt końcowy.
Jeden z wariantów użycia sałatki z tuńczyka. Bardzo smaczne quesadillas na pi...
Odsłon: 88
Pikle ogórkowe to obowiązkowy element każdej domowej spiżarni ze względu na s...
Odsłon: 1073
Świetna sałatka grillowa! Po tej sałatce polubiłam natkę pietruszki.
Odsłon: 375
Cyk Pyk i YES hawajska zupa kwietna " Kahakai Pua " czyli zupa kwietna plaż...
Odsłon: 22
Pożywna, zdrowa i bardzo smaczna pasta z ryżem. Kompletnie wartościowy obiad....
Odsłon: 53
Jeden z wariantów użycia sałatki z tuńczyka. Bardzo smaczne quesadillas na pi...
Odsłon: 88
Pikle ogórkowe to obowiązkowy element każdej domowej spiżarni ze względu na s...
Odsłon: 1073
Świetna sałatka grillowa! Po tej sałatce polubiłam natkę pietruszki.
Odsłon: 375
Cyk Pyk i YES hawajska zupa kwietna " Kahakai Pua " czyli zupa kwietna plaż...
Odsłon: 22
Pożywna, zdrowa i bardzo smaczna pasta z ryżem. Kompletnie wartościowy obiad....
Odsłon: 53
Składniki
Ciasto czekoladowe: margarynę ucieramy z cukrem pudrem, dodajemy jajko, mąkę, mleko, kakao i proszek do pieczenia i delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do formy o wymiarach 25x35 cm wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około 30 minut w temp.180 stopni.
Masa grysikowa: mleko zagotowujemy z kaszą manną i odstawiamy do wystudzenia. Margarynę ucieramy z cukrem pudrem, dodajemy sok z cytryny i wystudzona kaszę mannę, mieszamy.
Masę wykładamy na ciasto czekoladowe i na wierzch ścieramy czekoladę.