Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszne i wilgotne ciasto czekoladowe z nutellą w środku Ciasto bardzo łatwe do zrobienia i znika z blaszki w ciągu 1 dnia
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5626
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27955
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 68
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5626
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27955
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 68
Składniki
Cukier, wodę, olej i kakao przekładamy do rondelka , mieszamy i podgrzewamy jak na polewę. Następnie studzimy. Białka oddzielamy od żółtek. Ubijamy pianę na sztywno i dodajemy: przestudzoną polewę, mąkę, żółtka, cukier puder, proszek oraz sodę. Ciasto pieczemy w 170C, góra dół przez 30 minut. Po upieczeniu i przestudzeniu ciasto dzielimy na pół (przekrajamy wzdłuż) Blaszka 25x40
Schłodzoną śmietankę 30% ubijamy na sztywno, dodać do niej serek oraz nutellę. Wszystko miksujemy, aż składniki się połączą. We wrzącej wodzie rozpuszczamy żelatynę. Żeby zahartować krem do rozpuszczonej żelatyny dodać 2 łyżeczki kremu, wymieszać a następnie przelać krem z żelatyną do masy z nutellą. Chwilę jeszcze miksować i gotowe. Na spód ciasta wylewamy cały krem i rozsmarowujemy po całości. Krem przykrywamy druga połówką ciasta.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej , następnie dodać śmietankę, wymieszać i polewa gotowa. Jeszcze ciepłą polewę wylać na ciasto a wierzch posypać orzechami. Ciasto włożyć do lodówki na kilka godzin i można zajadać. Smacznego!