Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszne i wilgotne ciasto czekoladowe z nutellą w środku Ciasto bardzo łatwe do zrobienia i znika z blaszki w ciągu 1 dnia
Camembert to ser który bardzo lubi moja rodzinka, więc staram się zawsze czym...
Odsłon: 29
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 118
Camembert to ser który bardzo lubi moja rodzinka, więc staram się zawsze czym...
Odsłon: 29
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 118
Składniki
Cukier, wodę, olej i kakao przekładamy do rondelka , mieszamy i podgrzewamy jak na polewę. Następnie studzimy. Białka oddzielamy od żółtek. Ubijamy pianę na sztywno i dodajemy: przestudzoną polewę, mąkę, żółtka, cukier puder, proszek oraz sodę. Ciasto pieczemy w 170C, góra dół przez 30 minut. Po upieczeniu i przestudzeniu ciasto dzielimy na pół (przekrajamy wzdłuż) Blaszka 25x40
Schłodzoną śmietankę 30% ubijamy na sztywno, dodać do niej serek oraz nutellę. Wszystko miksujemy, aż składniki się połączą. We wrzącej wodzie rozpuszczamy żelatynę. Żeby zahartować krem do rozpuszczonej żelatyny dodać 2 łyżeczki kremu, wymieszać a następnie przelać krem z żelatyną do masy z nutellą. Chwilę jeszcze miksować i gotowe. Na spód ciasta wylewamy cały krem i rozsmarowujemy po całości. Krem przykrywamy druga połówką ciasta.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej , następnie dodać śmietankę, wymieszać i polewa gotowa. Jeszcze ciepłą polewę wylać na ciasto a wierzch posypać orzechami. Ciasto włożyć do lodówki na kilka godzin i można zajadać. Smacznego!