Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
moje ulubione ciasto mega czekoladowe, rozpływające się w ustach, bez dodatku mąki. Polecam czekoladożercom :-)
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1243
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 454
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3408
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 997
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1243
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 454
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3408
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 997
Składniki
Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Okrągłą tortownicę (21 cm) smarujemy tłuszczem, i obsypujemy bułką tartą lub wykładamy papierem do pieczenia. W misce ubijamy białka ze szczyptą soli. Posiekaną czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. W drugiej misce ucieramy masło z Nutellą na jednolitą masę, dodajemy rum, żółtka i ostudzoną roztopioną czekoladę. Stopniowo, porcjami dodajemy ubite białka ostrożnie mieszając łyżką. Pieczemy przez około 40 minut. W trakcie pieczenia ciasto wyrośnie dzięki ubitym białkom, w trakcie studzenia lekko opadnie. Smacznego :-)