Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
moje ulubione ciasto mega czekoladowe, rozpływające się w ustach, bez dodatku mąki. Polecam czekoladożercom :-)
Kurczak w sosie serowo śmietankowym to fajna i prosta propozycja na obiad dl...
Odsłon: 7452
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 2471
Kultowe słodkie przekąski od dawna są inspiracją do wypieków i deserów bez pi...
Odsłon: 70713
Kurczak w sosie serowo śmietankowym to fajna i prosta propozycja na obiad dl...
Odsłon: 7452
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 2471
Kultowe słodkie przekąski od dawna są inspiracją do wypieków i deserów bez pi...
Odsłon: 70713
Składniki
Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Okrągłą tortownicę (21 cm) smarujemy tłuszczem, i obsypujemy bułką tartą lub wykładamy papierem do pieczenia. W misce ubijamy białka ze szczyptą soli. Posiekaną czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. W drugiej misce ucieramy masło z Nutellą na jednolitą masę, dodajemy rum, żółtka i ostudzoną roztopioną czekoladę. Stopniowo, porcjami dodajemy ubite białka ostrożnie mieszając łyżką. Pieczemy przez około 40 minut. W trakcie pieczenia ciasto wyrośnie dzięki ubitym białkom, w trakcie studzenia lekko opadnie. Smacznego :-)