Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś przepis na przepyszne ciasto czekoladowe z orzechami włoskimi często nazywane murzynkiem. Ciasto z tego przepisu jest wilgotne, puszyste i rozpływa się w ustach. Idealnie pasuje do filiżanki pysznej kawy. Więcej na blogu: www.smacznebodomowe.pl
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 31
To koktajl w wersji wytrawnej, ale na pewno zasmakuje nie tylko dorosłym. Jes...
Odsłon: 57
Domowa chałwa to jeden z najsmaczniejszych deserów wywodzących się z Iranu i...
Odsłon: 26537
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 31
To koktajl w wersji wytrawnej, ale na pewno zasmakuje nie tylko dorosłym. Jes...
Odsłon: 57
Domowa chałwa to jeden z najsmaczniejszych deserów wywodzących się z Iranu i...
Odsłon: 26537
Składniki
• Margarynę rozpuszczamy w garnku, a następnie studzimy • Do margaryny dodajemy cukier oraz jedno jajko, całość ubijamy na puszysta masę • W osobnej miseczce mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia • Do masy dodajemy porcjami wymieszaną mąkę i resztę jajek, ciągle ubijając
• Na końcu dodajemy posiekane orzechy, 3 łyżki kakao i całość mieszamy • Formę do pieczenia smarujemy margaryną i obsypujemy bułka tartą (nasza ma wymiary 24x24x6 cm) • Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni i pieczemy bez termoobiegu na górnej i dolnej grzałce przez 40 minut • Masę wylewamy na formę i wkładamy do piekarnika