Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 16-11-2024
Delikatne pachnące ciasto na każdą okazję.
blaszka do pieczenia 24 x 35 cm , garnek , blender , robot
Bezowy deser cytrynowy wymaga nieco pracy i czasu poświęconego na pieczenie c...
Odsłon: 980
Zapiekane ziemniaki z duszoną cebulą mogą być świetną alternatywą dla podobne...
Odsłon: 3593
Bezowy deser cytrynowy wymaga nieco pracy i czasu poświęconego na pieczenie c...
Odsłon: 980
Zapiekane ziemniaki z duszoną cebulą mogą być świetną alternatywą dla podobne...
Odsłon: 3593
Składniki
Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Jajka ubić na puszysto z cukrem, dodać produkty sypkie wymieszać, dodawać stopniowo czekoladę, wymieszać. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blaszkę 24 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia , wlać ciasto, wstawić do piekarnika i piec 25 minut lub suchego patyczka. Wystudzić , przekroić na połowę.
Galaretki przezroczyste rozpuścić w 2 szklankach gorącej gotowanej wody , pozostawić do stężenia. Mango obrać , zblendować. Śmietankę ubić na sztywno , dodać ser mascarpone, wymieszać , dodać mus z mango , wymieszać, na końcu tężejącą galaretkę, wymieszać i wyłożyć na ciasto.
Przykryć drugą połową.
Konfiturę malinową zagotować dodając 1/2 szklanki wody , rozpuścić galaretkę o smaku malinowym, wystudzić , wyłożyć na ciasto.
Schłodzić w lodówce około 3 godzin , pokroić na porcje.