Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 16-11-2024
Delikatne pachnące ciasto na każdą okazję.
blaszka do pieczenia 24 x 35 cm , garnek , blender , robot
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3832
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 632
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3829
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 398
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 754
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3832
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 632
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3829
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 398
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 754
Składniki
Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Jajka ubić na puszysto z cukrem, dodać produkty sypkie wymieszać, dodawać stopniowo czekoladę, wymieszać. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blaszkę 24 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia , wlać ciasto, wstawić do piekarnika i piec 25 minut lub suchego patyczka. Wystudzić , przekroić na połowę.
Galaretki przezroczyste rozpuścić w 2 szklankach gorącej gotowanej wody , pozostawić do stężenia. Mango obrać , zblendować. Śmietankę ubić na sztywno , dodać ser mascarpone, wymieszać , dodać mus z mango , wymieszać, na końcu tężejącą galaretkę, wymieszać i wyłożyć na ciasto.
Przykryć drugą połową.
Konfiturę malinową zagotować dodając 1/2 szklanki wody , rozpuścić galaretkę o smaku malinowym, wystudzić , wyłożyć na ciasto.
Schłodzić w lodówce około 3 godzin , pokroić na porcje.