Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto czekoladowe - wilgotne i puszyste i delikatne, dlatego każdy kęs rozpływa się w ustach.
mikser, blaszka okrągła śr. 26 cm
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 149
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1857
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14588
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19656
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 149
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1857
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14588
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19656
Składniki
Na małym ogniu rozpuścić masło, dodać połamaną czekoladę i mieszać do rozpuszczenia.
Ściągnij z palnika, dodaj mleko i wymieszaj.
W osobnym naczyniu wymieszaj proszek do pieczenia z przesianą mąką.
W naczyniu w którym połączysz wszystkie składniki ubij jajka z cukrem ok 4-5 min.
Do ubitych jajek dodaj stopniowo ostudzoną masę czekoladową i mieszaj ręcznie lub na najniższych obrotach.
Podobnie wymieszaj z ciastem etapami dodawaną mąkę z proszkiem.
Ciasto wylej do przygotowanej blaszki.
Pieczemy ciasto w temp 170 stopni, w pozycji góra -dół ok 30-35 min. (tortownica 26cm). Jeśli tortownica jest mniejsza pieczemy ok 35-45 min.
Czekoladę rozpuścić w śmietanie i wymieszać. Ozdobić ostudzone ciasto.
Jeśli tortownica jest mniejsza wydłużamy czas pieczenia. Wtedy ciasto pieczemy ok 35-45 min.