Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie ciasto na niedzielne popołudnie
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2431
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3391
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1455
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2173
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2431
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3391
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1455
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2173
Składniki
Wiśnie odsącz na sicie Miękkie masło zmiksuj z cukrem pudrem, cukrem z wanilią i szczyptą soli na jasną i puszystą masę Dodaj roztopioną i przestudzoną czekoladę Wlej maślankę, zmiksuj Sypkie składniki połącz w misce i dodaj stopniowo do mokrych składników, zmiksuj krótko do połączenia się wszystkiego Na koniec dodaj odsączone wcześniej wiśnie Przelej do tortownicy, której dno wyłożone jest papierem do pieczenia Piecz przez ok. 40-45 min w temp. 170°C Po upieczeniu posyp cukrem pudrem lub polej czekoladą