Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 637
Idealna na różne imprezy, święta czy kolację.
Odsłon: 37
Delikatne, bardzo smaczne ciasto drożdżowe upieczone w formie keksowej o wymi...
Odsłon: 97
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 357
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 637
Idealna na różne imprezy, święta czy kolację.
Odsłon: 37
Delikatne, bardzo smaczne ciasto drożdżowe upieczone w formie keksowej o wymi...
Odsłon: 97
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 357
Składniki
Margarynę, cukier i mleko zagotowac. Wystudzic. Wsypac mąkę z sodą i proszkiem do pieczenia, kakao, cynamon, dodac 2 łyżki powideł i dobrze wymieszac. Wbic jajka i jeszcze raz dobrze wymieszac. Wylac ciasto na blache i upiec. Po ostudzeniu przełożyc dżemem (u mnie powidła śliwkowe) oraz polukrowac. Piec ok. 45 minut w temp. 180 stopni.