Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Banał, który nie może się nie udać. Moje pierwsze ciacho, jakie piekłam w życiu (mając 9 lat ;p).
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 13613
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 41990
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe skrzydełka z kurczaka, smażone...
Odsłon: 5105
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45888
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 13613
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 41990
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe skrzydełka z kurczaka, smażone...
Odsłon: 5105
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45888
Składniki
Margarynę stopić na małym ogniu. Dodać kakao, cynamon i cukier. Całość podgrzewać mieszając , aż do całkowitego rozpuszczenia się cukru. Odstawić do ostygnięcia (nie musi być całkowite).
Do przestudzonej margaryny dodać jajka i wymieszać na jednolitą masę. Kolejno dodawać mąkę i mleko, z którego wcześniej należy odlać 1/4 szklanki, aby rozpuścić w niej sodę. Następnie dodać słoik dżemu lub powideł (ja używam powideł śliwkowych, albo dżem porzeczkowy z biedronki). Wszystko zmiksować i na koniec wlać do ciasta rozpuszczoną sodę.
Można dodać bakalie, wg uznania, Piec w temp.180 stopni. Podana ilość wystarcza na 2 keksówki lub standardową blaszkę.