Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czekolada i wiśnie to dla mnie idealne połączenie
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1184
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 144
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 460
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 71
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1184
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 144
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 460
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 71
Składniki
1. żółtka oddzielić od białek. białka ubić na sztywno, dodać żółtka, jeszcze chwilke ubijać, dodać przesianą mąkę z kakao i proszkiem oraz wodę, ocet i olej, delikatnie wymieszać, wylać na blachę, wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok 35 min w 180 st, 2. wymieszać mąki pszenna i ziemniaczaną z kakao oraz 2 łyżkami cukru i cukrem waniliowym, wlać 1 szkl zimnego mleka, dokładnie rozmieszać, pozostałe mleko zagotować, dodać połamaną czekoladę, wlać rozmieszane mąki, ugotować budyń, wystudzic, utrzeć masło, dodawać po łyzce zimnego budyniu, 3. kompot z wisni wlac do garnka, dopełnić do 3 szkl, zagotować, wsypać galaretki, dokładnie rozmieszać, dodać wisnie, odstawić w chłodne miejsce, 4. ciasto przekroić (można lekko nasaczyć wodą z cukrem i cytryną), wyłożyć krem (odłozyć 3 łyżki na posmarowanie wierzchu), rozsmarować, na krem wyłozyć tężejącą galaretkę, przykryć drugą połową ciasto, wierzch posmarować odłożonym kremem, odstawić na kilka godzin do lodówki, smacznego