Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe ciasto bez pieczenia. Czekolada i wiśnie to dobry duet.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 8561
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1124
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11404
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 457
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 8561
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1124
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11404
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 457
Składniki
12 herbatników wyłożyć na dno tortownicy. W garnku rozpuścić margarynę z czekoladą. Dodać ser i nadal podgrzewać i mieszać. Dodać miód i porcjami budyń w dalszym ciągu mieszając. Doprowadzić do zagotowania. Taką masę wyłożyć porcjami na herbatniki. Przykryć pozostałymi herbatnikami. Wystudzić. Zagotować ok 400 ml wody i dodać konfiturę. Dodać galaretkę i mieszać aż się rozpuści. Dodać wiśnie z nalewki . Pozostawić do lekkiego stężenia. Wyłożyć na ciasto i wstawić do lodówki. Galaretkę rozpuścić w 1/3 szkl gorącej wody i wystudzić. Zimną śmietanę ubić i dodać cukier puder. Mieszać i delikatnie dodawać rozpuszczoną galaretkę. Śmietanę wyłożyć na ciasto. Wyrównać i pozostawić do stężenia. Posypać płatkami czekoladowymi. Smacznego.