Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to bardzo łatwe ciasto drożdżowe , zero wysiłku dużo przyjemności...
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 929
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1880
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6446
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 929
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1880
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6446
Składniki
To ciasto przygotowujemy wieczorem. Wszystkie składniki w takiej kolejności jak jest napisane wsypujemy do miski (bez mąki) i pozostawiamy na noc.
Następnego dnia rano do zaczynu dodajemy mąkę i mieszamy drewnianą łyżką na jednolitą masę. Wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i układamy na cieście ulubione owoce ( ja zrobiłam z rodzynkami), posypujemy kruszonką. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok. 45 min. Przepis na kruszonkę znajduje się na moim profilu przy cieście "Kruche ze śliwkami". Życzę smacznego:)