Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne tradycyjne ciasto drożdżowe z kruszonką, idealne na różne okazje, dobrze smakuje z mlekiem i ulubionym dżemem. Przepis na dużą blachę.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34062
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1196
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113532
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34062
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1196
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113532
Składniki
Do misy przesiej mąkę, zrób zagłębienie wsyp cukier, suche drożdże, szczypta soli i wlej ciepłe mleko zacznij wyrabiać ciasto, dodaj żółtka, jajko i roztopione masło, na koniec startą skórkę z cytryny i pomarańczy. Ciasto wyrób ręcznie lub za pomocą miksera z hakiem około 10 minut. Przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na 1 godzinę.
Ciasto wyjmij na opruszoną mąka stolnicę rozwałkuj na wielkość blachy wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach 26 x35 przykryj ściereczką i odstaw na 20 minut żeby odpoczęło. Wyrośnięte ciasto posmaruj roztrzepanym jajkiem. Z podanych składników zagnieść kruszonkę, posyp ciasto. Wstaw do nagrzanego do 180 st piekarnika na około 35 minut.