Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne tradycyjne ciasto drożdżowe z kruszonką, idealne na różne okazje, dobrze smakuje z mlekiem i ulubionym dżemem. Przepis na dużą blachę.
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 301
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 544
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 729
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1153
Proste i szybkie danie wywodzące się z Pomorza. Pulki, czyli ziemniaki gotowa...
Odsłon: 234
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszną konserwę w słoikach ala mortadela...
Odsłon: 6131
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 301
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 544
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 729
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1153
Proste i szybkie danie wywodzące się z Pomorza. Pulki, czyli ziemniaki gotowa...
Odsłon: 234
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszną konserwę w słoikach ala mortadela...
Odsłon: 6131
Składniki
Do misy przesiej mąkę, zrób zagłębienie wsyp cukier, suche drożdże, szczypta soli i wlej ciepłe mleko zacznij wyrabiać ciasto, dodaj żółtka, jajko i roztopione masło, na koniec startą skórkę z cytryny i pomarańczy. Ciasto wyrób ręcznie lub za pomocą miksera z hakiem około 10 minut. Przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na 1 godzinę.
Ciasto wyjmij na opruszoną mąka stolnicę rozwałkuj na wielkość blachy wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach 26 x35 przykryj ściereczką i odstaw na 20 minut żeby odpoczęło. Wyrośnięte ciasto posmaruj roztrzepanym jajkiem. Z podanych składników zagnieść kruszonkę, posyp ciasto. Wstaw do nagrzanego do 180 st piekarnika na około 35 minut.