Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto wyjdzie każdemu kto twierdzi że nie potrafi piec ciasta drożdżowego
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 316
Kwintesencja smaku jagnięciny i najlepsze danie z grilla.
Odsłon: 152
Smaczny domowy kruchy placek z kwaskowatym nadzieniem winogronowym. Polecam.
Odsłon: 1386
Czyli pasztecik na kanapki gdzie dynia dodaje kremowości.
Odsłon: 77
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 316
Kwintesencja smaku jagnięciny i najlepsze danie z grilla.
Odsłon: 152
Smaczny domowy kruchy placek z kwaskowatym nadzieniem winogronowym. Polecam.
Odsłon: 1386
Czyli pasztecik na kanapki gdzie dynia dodaje kremowości.
Odsłon: 77
Składniki
Jajka przemieszać widelcem i razem ze wszystkimi składnikami dodać do miski, przykryć ściereczką i odstawić na dwie godziny, nie mieszać.
Po upływie dwóch godzin rozmieszać wszystko łyżką i zostawić jeszcze na godzinę.
Wsypać 500g mąki i wszystko wymieszać ręką na jednolitą masę. Przykryć ściereczką ciasto zacznie rosnąć. Gdy ciasto podwoi swoją objętość wyłożyć je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Na wierzchu można ułożyć owoce np. jagody i posypać kruszonką zrobioną z mąki, margaryny i cukru. Piec do tzw. suchego patyczka.