Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto wyjdzie każdemu kto twierdzi że nie potrafi piec ciasta drożdżowego
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 31
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 31
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19646
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 215
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 31
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 31
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19646
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 215
Składniki
Jajka przemieszać widelcem i razem ze wszystkimi składnikami dodać do miski, przykryć ściereczką i odstawić na dwie godziny, nie mieszać.
Po upływie dwóch godzin rozmieszać wszystko łyżką i zostawić jeszcze na godzinę.
Wsypać 500g mąki i wszystko wymieszać ręką na jednolitą masę. Przykryć ściereczką ciasto zacznie rosnąć. Gdy ciasto podwoi swoją objętość wyłożyć je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Na wierzchu można ułożyć owoce np. jagody i posypać kruszonką zrobioną z mąki, margaryny i cukru. Piec do tzw. suchego patyczka.