Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, bardzo smaczne ciasto drożdżowe upieczone w formie keksowej o wymiarach 250x110x100 mm. Z podanego przepisu wychodzą dwie drożdżówki.
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 223
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4911
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4811
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44831
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 449
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 223
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4911
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4811
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44831
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 449
Składniki
Drożdże rozpuszczamy w 100 ml ciepłego mleka z łyżeczką cukru. Do przesianej mąki dodajemy sól, cukier waniliowy, masło, żółtka i szklankę mleka. Mieszamy wszystkie składniki, dodajemy wyrośnięte drożdże i wyrabiamy ciasto. Ciasto wyrabiamy regulując mlekiem, do momentu kiedy będzie odchodzić od rąk. Tak wyrobione ciasto odstawiamy na godzinę, przykryte ściereczką do wyrośnięcia.
Wyrośnięte ciasto wkładamy do wysmarowanej formy i pozostawiamy na 40 minut do wyrośnięcia. Po wyrośnięciu ciasto smarujemy jajkiem i pieczemy w temperaturze 180 stopni Celsjusza około 40 minut (do suchego patyczka).
Smacznego !!!