Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto drożdżowe udaje się zawsze, jest puszyste i smaczne.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7566
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2599
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7566
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2599
Składniki
Wykonanie: Mleko lekko podgrzać, tak aby było lekko ciepłe. Do dużej miski przesiać mąkę. Następnie robimy w niej lekkie wgłębienie i wlewamy roztrzepane widelcem jajka, ale nie mieszamy. Dodajemy cukier i drożdże i olej. Na koniec całość zalewamy ciepłym mlekiem, ale nie mieszamy. Przykrywamy miskę ściereczką i odstawiamy na 2 ½ godziny. Po tym czasie ciasto mieszamy, wykładamy do blaszki 25x35 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu ciasta układamy borówki. Ciasto wstawiamy do zimnego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 40 minut. Zaraz po upieczeniu ciasto należy wyjąć z piekarnika.