Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nasz klasyczny dodatek do obiadu podany w nieco bardziej fikuśnym wydaniu. Zi...
Odsłon: 134
Pełna witamin i minerałów czerwona kapusta niech będzie częstym gościem naszy...
Odsłon: 125
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 96
Nasz klasyczny dodatek do obiadu podany w nieco bardziej fikuśnym wydaniu. Zi...
Odsłon: 134
Pełna witamin i minerałów czerwona kapusta niech będzie częstym gościem naszy...
Odsłon: 125
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 96
Składniki
Mleko podgrzac. Mąkę przesiac, wsypac pokruszone drożdże. Dodac 1 łyżkę cukru i 100 ml mleka, wymieszac. Zaczyn przykryc, odstawic na 15 min. w ciepłe miejsce.
Masło stopic, przestudzic, wymieszac z pozostałym mlekiem, wlac do zaczynu. Dodac jajko, pół łyżeczki soli, łyżkę cukru oraz skórkę cytrynową. Całośc wyrobic na gładkie ciasto, odstawic do wyrośniecia. Następnie przełożyc do wysmarowanej tłuszczem formy. Jabłka obrac, pokroic na cząstki, skropic sokiem z cytryny. Ułożyc na cieście. Posypac migdałami, rodzynkami (ja je wcześniej namoczyłam w wódce), 4 łyżkami cukru i cynamonem. Piec 40 minut w temp. 175 stopni, wystudzic. Można posypac cukrem pudrem.
P.s. Przepis pochodzi z jakiejś starej "Przyjaciółki".