Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto drożdżowe to idealna propozycja do szklanki mleka. Taka drożdżówka wychodzi mięciutka i puszysta, a dodatek śliwek czekolady i kokosa podkręca smak ciasta. Taka puszysta drożdżówka znika jeszcze ciepła.
https://szpileczkiibabeczki.pl/ciasto-drozdzowe-ze-sliwkami-kokosem-i-biala-czekolada/
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5583
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1067
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12138
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5152
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1501
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5583
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1067
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12138
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5152
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1501
Składniki
Do misy miksera wsypujemy mąkę oraz drożdże suche. Następnie wlewamy ciepłe mleko i rozpuszczone masło oraz wbijamy jajka. Całość miksujemy do połączenia się składników. Ciasto zostawiamy na godzinę do wyrośnięcia. Po tym czasie przekładamy ciasto do formy może być kwadratowa np 24×24 cm lub okrągła o średnicy 24 cm. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia lub smarujemy masłem i posypujemy mąką. Śliwki myjemy i kroimy na pół, pozbywamy się pestki. Połówki śliwek układamy na cieście. Śliwki posypujemy cukrem. Następnie na śliwki wykładamy białą czekoladę i posypujemy całość wiórkami kokosowymi. Drożdżówkę pieczemy 40-45 minut w 180 stopniach góra dół. Gotowe. Smacznego