Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1534
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231930
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5040
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1534
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231930
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5040
Składniki
Upiec biszkopt z 4 jajek.
Marchew zetrzeć na grubej tarce, jajka ubić z cukrem na puszystą masę, dodać olej, ubijać, dodać marchew, mąkę z proszkiem, sodą i cynamonem, aromat i delikatnie wymieszać. Piec w temp 180" ok 45 min.
Zimne ciasto marchewkowe przekroić na pół. Migdały uprażyć na suchej patelni, wystudzić,. Zimną śmietanę ubić, dodać śmietan fix i cukier puder i serek mascarpone. Jeden dżem zagotować i wsypać pół galaretki, mieszać do rozpuszczenia, wystudzić.
Przełożenie ciasta:biszkopt, dżem, 1/3 migdałów, ciasto marchewkowe, połowa masy, 1/3 migdałów, reszta masy, ciasto marchewkowe, dżem z galaretką, reszta migdałów. Schłodzić kilka godzin i smacznego.