Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesienne ciasto dyniowe. Wilgotne, delikatne i proste!
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5930
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9009
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8322
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5709
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5930
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9009
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8322
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5709
Składniki
Do naczynia przesiewamy mąkę pszenną, ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia i cynamon. Do osobnego naczynia wbijamy jajka i dodając cukier ucieramy na gładką masę. Następnie do masy dodajemy startą dynię oraz skórkę z pomarańczy. Wsypujemy połączone wcześniej suche składniki. Całość dobrze mieszamy.
Przygotowujemy tortownicę wykładając jej dno papierem do pieczenia. Wlewamy całość masy i wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy ok. 40 minut lub do suchego patyczka. Po wyciągnięciu całkowicie studzimy ciasto.
Schłodzoną śmietankę ubijamy mikserem z dwiema łyżkami cukru pudru. Jeżeli chcemy, żeby deser dłużej się utrzymał możemy dodać utrwalacza do śmietanki. Gotowy krem wykładamy równomiernie na ciasto. Dekorujemy orzechami oraz kandyzowaną skórką pomarańczową. Smacznego!