Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś przy niedzieli mam dla Was propozycje na ciasto dyniowe. Idealnie nadaje się na deser po obiedzie ????
Polecam.
Odsłon: 89
Szybka i smaczna
Odsłon: 13636
Polecam.
Odsłon: 89
Szybka i smaczna
Odsłon: 13636
Składniki
Uwielbiam to ciasto za to, że się go nie piecze
Gdy już nasza dynia się upiecze i przestygnie to blendujemy ją na gładką masę dodając skórkę z pomarańczy i żelatynę rozpuszczoną w ciepłej wodzie. Dynie odkładamy do miski i dajemy jej ostygnąć do końca. Następnie bierzemy się za przygotowanie bitej śmietany. Do miski wlewamy 800 ml śmietany 30% i ubijamy na początku przez chwilę na wolnych obrotach a następnie już na najwyższych do momentu aż śmietana stanie się sztywna. Kolejnym krokiem jest połączenie naszej dyni z bitą śmietaną i przełożenie jej do tortownicy na herbatniki. Ciasto ponownie wkładamy do lodówki.
Został nam ostatni etap czyli polewa czekoladowa na górę ciasta