Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto z dodatkiem dyni zapraszam po przepis
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 22732
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 168
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 352
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 500
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 22732
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 168
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 352
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 500
Składniki
Dynie oczyszczam z nasion, obieram ze skorki odważam 500 gr i ścieram na tarce o grubych oczkach. Orzechy drobno kroje a jabłka obieram kroje w kostkę .Do miski daje mąkę ,sodę i cynamon mieszam .
Jajka wbijam do miski dodaje cukier miksuje następnie dodaje olej i partiami mąkę z soda i cynamonem miksuje następnie dodaje startą dynie i orzechy dokładnie mieszam lóżką .Blachę 26 cm wykladam papierem do pieczenia i wykladam ciasto równam po wierzchu układam kawałeczki jabłek .
Ciasto piekę w nagrzanym piekarniku w 200 stopniach na środkowej półce bez termo obiegu 45 minut .Gorące ciasto po upieczeniu posypuje cukrem pudrem i czekam aż ostygnie. Po dokładne wykonanie ciasta zapraszam na film. Smacznego