Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo pulchne ciasto z aromatem cytryny.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4190
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416542
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4190
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416542
Składniki
Tortownica 22 cm, wysmarowana tłuszczem.
Mąkę wymieszać z proszkiem, sodą, cynamonem i skórką cytrynową.
Nagrzać piekarnik do 175 C.
Jajka z cukrem ubić.
Dolać olej, krótko ubić.
Dodać puree, wymieszać łyżką.
W trzech partiach dodawać mąkę, mieszać łyżką.
Ciasto wylać do tortownicy.
Piec w 175 C ok. 45 minut, do suchego patyczka.