Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo pulchne ciasto z aromatem cytryny.
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 271
Proste i szybkie racuszki z jabłkami to niezawodny przepis na pożywne śniadan...
Odsłon: 25634
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 271
Proste i szybkie racuszki z jabłkami to niezawodny przepis na pożywne śniadan...
Odsłon: 25634
Składniki
Tortownica 22 cm, wysmarowana tłuszczem.
Mąkę wymieszać z proszkiem, sodą, cynamonem i skórką cytrynową.
Nagrzać piekarnik do 175 C.
Jajka z cukrem ubić.
Dolać olej, krótko ubić.
Dodać puree, wymieszać łyżką.
W trzech partiach dodawać mąkę, mieszać łyżką.
Ciasto wylać do tortownicy.
Piec w 175 C ok. 45 minut, do suchego patyczka.