Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo pulchne ciasto z aromatem cytryny.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 665
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1868
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 406
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 665
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1868
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 406
Składniki
Tortownica 22 cm, wysmarowana tłuszczem.
Mąkę wymieszać z proszkiem, sodą, cynamonem i skórką cytrynową.
Nagrzać piekarnik do 175 C.
Jajka z cukrem ubić.
Dolać olej, krótko ubić.
Dodać puree, wymieszać łyżką.
W trzech partiach dodawać mąkę, mieszać łyżką.
Ciasto wylać do tortownicy.
Piec w 175 C ok. 45 minut, do suchego patyczka.