Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne, korzenne ciasto. Ukryta delikatna starta dynia nadaje ciastu przyjemną wilgotność.
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 518
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2704
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 518
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2704
Składniki
Dynię ścieramy na małych oczkach tarki i przekładamy na sitko aby odciekł nadmiar płynu. Całe jajka ubijamy z oboma cukrami na pulchną masę, potem małym strumieniem dolewamy olej. Mąkę mieszamy z proszkiem i przyprawami, następnie partiami dodajemy do ubitych jajek. Na koniec dodajemy startą dynię i delikatnie mieszamy łyżką. Pieczemy w 180 C około 60 minut. Blaszka 20 X 28 cm.