Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne, korzenne ciasto. Ukryta delikatna starta dynia nadaje ciastu przyjemną wilgotność.
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 601
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4350
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 601
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4350
Składniki
Dynię ścieramy na małych oczkach tarki i przekładamy na sitko aby odciekł nadmiar płynu. Całe jajka ubijamy z oboma cukrami na pulchną masę, potem małym strumieniem dolewamy olej. Mąkę mieszamy z proszkiem i przyprawami, następnie partiami dodajemy do ubitych jajek. Na koniec dodajemy startą dynię i delikatnie mieszamy łyżką. Pieczemy w 180 C około 60 minut. Blaszka 20 X 28 cm.