Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto kakaowe z dodatkiem białego wina z serowym wierzchem wygląda efektownie i jest bardzo puszyste. Warto wypróbować na zbliżające się święta.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 47
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 91
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 47
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 91
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Składniki
Margarynę, cukier, wino, 2 łyżki wody i kakao zagotować na wolnym ogniu. Po wystudzeniu zmiksować z mąką zmieszaną z proszkiem do pieczenia dodając po jednym żółtku. Na koniec dodać ubitą na sztywno pianę z białek i delikatnie wymieszać. Blachę o wym. 25x40 wyłożyć papierem do pieczenia i wylać do niej ciasto
Masło utrzeć z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i serem. Dodać 4 żółtka, grysik i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszać. Na koniec dodać białka ubite na sztywno i delikatnie wymieszać z masą serową
Łyżką nakładać masę serową na ciemne ciasto, tworząc niepołączone ze sobą kleksy. W ten sposób powstaną czarno białe fale. Ciasto piec w tem.160 st.C przez ok.1,5 godz. Życzę SMACZNEGO!
Moja rada: do masy serowej można dodać zapach np. pomarańczowy lub waniliowy. Po upieczeniu ciasto zostawiam w otwartym ppiekarniku