Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto dwukolorowe, babkowe. Tu z bananami, ale można z różnymi owocami. Tradycyjne są z galaretką, ja tu posmarowałam pysznym kremem czekoladowym.
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 623
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1384
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25723
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 623
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1384
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25723
Składniki
ciasto- Zmiksować masło z cukrem i jajkami. Przesiać mąkę z proszkiem, dodać mleko i zmiksować na niskich obrotach miksera. Połowę ciasta rozsmarować na blaszkę 30x40 wyścielanej papierem do pieczenia.
Do reszty ciasta, przesiać kakao, dodać mleko i zmiksować. Rozsmarować równomiernie na całym jasnym cieście.
Banany obrać i pokroić na grubsze plastry. Poukładać i lekko powciskać w ciasto.
Piec ok.40-45 min. w 175 *C.
krem-Czekolady rozpuścić w śmietance nad parą.Ostudzić potem schłodzić w lodówce,z pół godziny. Można i całą noc.Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i ostudzić do letniego.Schłodzoną czekoladową śmietankę, ubić z pudrem, fixem i jogurtem.Na koniec dolewać letnią żelatynę i krótko zmiksować.Wyłożyć na zimne ciasto, starając się dokładnie wgnieść w zagłębienia z bananami.Górę wyrównać.
posypka-Czekoladę zetrzeć na tarce jarzynowej i posypać ciasto. Ciasto schłodzić kilka godzin w lodówce.