Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne dwukolorowe ciasto z sezonowymi owocami
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13241
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2585
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3732
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4743
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13241
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2585
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3732
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4743
Składniki
Ciasto: W misce połącz mąkę z proszkiem do pieczenia Jajka ubij z cukrem na białą i puszystą masę (5-10 min) Dodaj olej i zmiksuj Naprzemiennie dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mleko w 3-4 partiach, mieszaj delikatnie za pomocą szpatułki Podziel ciasto na dwie części, do jednej dodaj kakao i 2 łyżki mleka Na blaszkę wyłożoną papierem wylej najpierw jasne ciasto, a potem ciemne, rozprowadź równomiernie Piecz w 180°C przez ok. 35 min do suchego patyczka Pozostaw do wystudzenia
Masa: Połowę mleka zagotuj Żółtka utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym na jasną masę Dodaj skrobię i drugą połowę mleka, zmiksuj Do żółtek wlej powoli gotujące się mleko, cały czas miksując Przelej całość do garnka i gotuj na małym ogniu do powstania bąbli powietrza Odstaw do całkowitego wystudzenia Miękkie masło zmiksuj, a następnie cały czas miksując, dodaj po łyżce zimny budyń Śmietankę ubij z łyżeczką cukru waniliowego Połącz masę budyniową z bitą śmietaną mieszając szpatułką Gotową masę wyłóż na ostudzone ciasto i wyrównaj Wstaw do lodówki do schłodzenia
Polewa: Czekoladę z masłem rozpuść w kąpieli wodnej lub mikrofali Rozsmaruj na schłodzonym cieście lub zrób wzorki workiem cukierniczym lub łyżką