Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto francuskie z ananasem to genialny deser, który wykonacie w niespełna 10 minut. Do tego należy doliczyć około 30 minut na upieczenie ciasteczek. Ten wyśmienity smakołyk zawiera jedynie dwa składniki: ananasy z puszki oraz arkusz ciasta francuskiego. Po upieczeniu deser można udekorować cukrem pudrem. Doskonały smakołyk do filiżanki kawy lub herbaty.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1791
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1556
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1528
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1935
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1791
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1556
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1528
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1935
Składniki
Plastry ananasa odsącz na sicie z nadmiaru zalewy.
Rozwiń arkusz ciasta francuskiego i wytnij z niego paski (około 1 cm szerokości).
Plastry ananasa owiń paskami ciasta francuskiego. Końcówki ciasta francuskiego zlep ze sobą.
Plastry ananasa owinięte ciastem francuskim przełóż na blachę wyścieloną papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Piecz przez około 30 minut.