Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto francuskie z ananasem to genialny deser, który wykonacie w niespełna 10 minut. Do tego należy doliczyć około 30 minut na upieczenie ciasteczek. Ten wyśmienity smakołyk zawiera jedynie dwa składniki: ananasy z puszki oraz arkusz ciasta francuskiego. Po upieczeniu deser można udekorować cukrem pudrem. Doskonały smakołyk do filiżanki kawy lub herbaty.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5059
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13623
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5889
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7703
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5059
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13623
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5889
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7703
Składniki
Plastry ananasa odsącz na sicie z nadmiaru zalewy.
Rozwiń arkusz ciasta francuskiego i wytnij z niego paski (około 1 cm szerokości).
Plastry ananasa owiń paskami ciasta francuskiego. Końcówki ciasta francuskiego zlep ze sobą.
Plastry ananasa owinięte ciastem francuskim przełóż na blachę wyścieloną papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Piecz przez około 30 minut.