Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto francuskie z jabłkami to dość oryginalny pomysł ze względu na masę serowo-dyniową z cynamonem. Świetnie uzupełnia smak słodkich jabłek polanych miodem. To lekka, aromatyczna tarta, która sprawdzi się zarówno jako deser do kawy, jak i elegancka propozycja na spotkanie ze znajomymi.
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1624
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 766
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1624
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 766
Składniki
Rozwiń ciasto francuskie i nakłuj spód widelcem.
W misce rozgnieć twaróg widelcem lub zblenduj na gładką masę. Dodaj puree z dyni, miód, skrobię ziemniaczaną i cynamon. Dokładnie wymieszaj aż masa będzie jednolita.
Umyj jabłka, obierz je i pokrój w cienkie plasterki.
Na spodzie z ciasta francuskiego rozsmaruj równą warstwę masy serowo-dyniowej. Następnie na wierzchu ułóż plasterki jabłek wachlarzowo lub w dowolny wzór.
Ciasto francuskie z jabłkami wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C i piecz przez około 25-30 minut.
Po wyjęciu z piekarnika tartę lekko przestudź i delikatnie skrop miodem.