Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z dedykacją dla moich gości z zespołu " BOMA "którzy byli gośćmi w moim domu.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5000
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 14115
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3270
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 1116
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5000
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 14115
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3270
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 1116
Składniki
Wykonanie kremu : Budyń ugotowany na gęsto ostudzić.
Margarynę zmiksować z cukrem na pulchną masę,
Następnie dodawać po łyżce zimnego budyniu i nadal miksować, dodać dowolny aromat ja dałam pomarańczowy.
Budyń rozrobić w dwóch szklankach mleka, 1 szklankę mleka zagotować i wlać rozrobiony budyń. Ugotować na gęsto.
Ciasta francuskie po nakłuwać widelcem
I piec w nagrzanym piekarniku nastawionym na 180 minut przez 25 minut. W czasie pieczenia również nakłuwać aby nie było górek. Upieczone blaty ciasta studzić na kratce.
Do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia położyć jeden blat ciasta
Na ciasto położyć masę na masę
ułożyć truskawki odsączone z kompotu,
Na to położyć drugi blat ciasta i docisnąć.Można posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową.
Wstawić do lodówki aby krem dobrze zastygł.
dziś wygląda tak