Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z przygotowaniem tego deseru z pewnością każdy sobie poradzi, nawet amatorzy kulinarnych przygód. Do jego zrobienia będziecie potrzebowali zaledwie trzech prostych składników. Zobaczcie, jak otworzyć ten przepis w swojej kuchni.
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 210
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34085
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 498
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 2710
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 210
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34085
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 498
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 2710
Składniki
Śliwki myjemy, usuwamy pestki i odsączamy z nadmiaru wody na ręczniku papierowym.
Rozwijamy arkusz ciasta francuskiego na blacie. Wycinamy z niego sześć kwadratów równej wielkości.
Połówki śliwek układamy na jednej połowie wyciętego kwadratu, zachowując mały margines na brzegach. Śliwki oprószamy cukrem pudrem.
Ciasto francuskie składamy na pół. Brzegi ciasta sklejamy ze sobą przy użyciu widelca. Ciasto od góry nacinamy nożem tworząc kilka paseczków.
Ciasta układamy na blaszce i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 15 minut. Po tym czasie przekąski z ciasta francuskiego wyciągamy z piekarnika, delikatnie studzimy. Przed podaniem gotowe ciasta oprószamy cukrem pudrem.