Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosto, tanio i smacznie! Ciasto zawdzięcza swój zielony kolor dodatkowi kiślu jabłkowego.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1936
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3890
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3708
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 487
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1936
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3890
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3708
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 487
Składniki
Do miski wsypujemy mąkę i kisiel przesiane przez sitko, następnie dodajemy sól i proszek do pieczenia. Mieszamy.
W oddzielnej misce miksujemy miękkie masło z ksylitolem, następnie dodajemy jajka i kontynuujemy miksowanie do momentu uzyskania puszystej masy.
Suche składniki dodajemy do mokrych i delikatnie mieszamy do momentu uzyskania gładkiej masy.
Ciasto przelewamy do podłużnej foremki wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około pięćdziesiąt minut w 180 stopniach bez termoobiegu na środkowej półce piekarnika.
Gotowe ciasto polewamy czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej i dekorujemy wedle uznania. Smacznego.