Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosto, tanio i smacznie! Ciasto zawdzięcza swój zielony kolor dodatkowi kiślu jabłkowego.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 468
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1815
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 374
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 468
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1815
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 374
Składniki
Do miski wsypujemy mąkę i kisiel przesiane przez sitko, następnie dodajemy sól i proszek do pieczenia. Mieszamy.
W oddzielnej misce miksujemy miękkie masło z ksylitolem, następnie dodajemy jajka i kontynuujemy miksowanie do momentu uzyskania puszystej masy.
Suche składniki dodajemy do mokrych i delikatnie mieszamy do momentu uzyskania gładkiej masy.
Ciasto przelewamy do podłużnej foremki wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około pięćdziesiąt minut w 180 stopniach bez termoobiegu na środkowej półce piekarnika.
Gotowe ciasto polewamy czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej i dekorujemy wedle uznania. Smacznego.