Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosto, tanio i smacznie! Ciasto zawdzięcza swój zielony kolor dodatkowi kiślu jabłkowego.
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 440
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 163
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 440
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 163
Składniki
Do miski wsypujemy mąkę i kisiel przesiane przez sitko, następnie dodajemy sól i proszek do pieczenia. Mieszamy.
W oddzielnej misce miksujemy miękkie masło z ksylitolem, następnie dodajemy jajka i kontynuujemy miksowanie do momentu uzyskania puszystej masy.
Suche składniki dodajemy do mokrych i delikatnie mieszamy do momentu uzyskania gładkiej masy.
Ciasto przelewamy do podłużnej foremki wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około pięćdziesiąt minut w 180 stopniach bez termoobiegu na środkowej półce piekarnika.
Gotowe ciasto polewamy czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej i dekorujemy wedle uznania. Smacznego.