Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosto, tanio i smacznie! Ciasto zawdzięcza swój zielony kolor dodatkowi kiślu jabłkowego.
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 83
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 757
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 476
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 290
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 83
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 757
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 476
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 290
Składniki
Do miski wsypujemy mąkę i kisiel przesiane przez sitko, następnie dodajemy sól i proszek do pieczenia. Mieszamy.
W oddzielnej misce miksujemy miękkie masło z ksylitolem, następnie dodajemy jajka i kontynuujemy miksowanie do momentu uzyskania puszystej masy.
Suche składniki dodajemy do mokrych i delikatnie mieszamy do momentu uzyskania gładkiej masy.
Ciasto przelewamy do podłużnej foremki wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około pięćdziesiąt minut w 180 stopniach bez termoobiegu na środkowej półce piekarnika.
Gotowe ciasto polewamy czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej i dekorujemy wedle uznania. Smacznego.