Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczne ciasto, którym zachwycisz nie tylko niespodziewanych gości
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 27
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 277
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1212
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 120
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 27
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 277
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1212
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 120
Składniki
Jabłka obieramy, kroimy na ósemki (lub mniejsze części jeśli jabłka są duże). Blaszkę z wyposażenia piekarnika wykładamy papierem do pieczenia, układamy na niej ciasno jabłka i obsypujemy obficie cynamonem.
Jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę. Stopniowo ciągle miksując dodajemy przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Gotową masę wylewamy na jabłka, wyrównujemy. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180º. Pieczemy 25-30 minut.
Gorące ciasto przekładamy na czystą ściereczkę i zwijamy jak roladę. Pozostawiamy w ściereczce do wystygnięcia. Zimne ciasto posypujemy obficie cukrem pudrem. Aby ciasto wyglądało bardziej efektownie kroimy je lekko pod skosem.