Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Guwernantka to mocno czekoladowe brownie pod chrupiącą, kokosową pierzynką.
Forma 24x24 cm
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 598
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 19909
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 467
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 598
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 19909
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 467
Składniki
Przygotuj masę na kokosową pierzynkę. Połącz w rondelku mleko, masło i cukier. Podgrzej, co pewien czas mieszając. Gdy masło i cukier się roztopią, dodaj wiórki kokosowe. Podgrzewaj mieszając, aż wiórki wchłoną cały płyn.
Przygotuj ciasto. Pokrusz czekoladę, a masło pokrój na mniejsze kawałki. Połącz składniki w misce i roztop w kąpieli wodnej. Wymieszaj na jednolity sos i odstaw do przestudzenia.
Posiekaj orzechy na niewielkie kawałki.
Mikserem na wysokich obrotach utrzyj jajka z cukrem na jasną puszystą masę (może to potrwać nawet 10-15 minut).
Przesiej do masy jajecznej mąkę i krótko wymieszaj.
Dodaj do masy sos czekoladowy i posiekane orzechy. Wymieszaj do połączenia składników.
Przelej ciasto do wyłożonej papierem do pieczenia formy o wymiarach 24x24 cm. Na wierzchu rozprowadź masę kokosową.
Wstaw formę z ciastem do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piecz przez około 25-30 minut. Po upieczeniu ciasto może być wciąż lekko płynne, więc nie rozkrawaj go, aż wystygnie i stężeje.