Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Jest bardzo pyszne i najważniejsze, że bez pieczenia. Bardzo dobre! Na imprezkę karnwałową w sam raz!
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 197
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4445
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12063
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6856
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5628
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 197
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4445
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12063
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6856
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5628
Składniki
Ciasto: Rozpuszczamy margarynę, cukry, kakao, roztrzepane jajko i podgrzewamy mieszając aż do zgęstnienia. Wsypujemy herbatniki i orzechy. Ciepłym ciastem wykładamy dno tortownicy o średnicy 22 cm. Masa: Żelatynę rozpuszczamy w gorącej ¼ szklanki wody, studzimy. W rondelku rozpuszczamy margarynę dodajemy mleko, budyń cukier i sok. Gotujemy do rozpuszczenia cukru. Chłodzimy lekko i łączymy z serkami i zimna żelatyną. Wylewamy na ciasto, wkładamy do lodówki. Dekorujemy wiórkami czekoladowymi.