Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto na cieście czekoladowym z kremem kawowym z bezikami.Ciasto też z kremem jogurtowym, posypane tartą czekoladą. Ciasto tortowe o smaku kawowym,bardzo pyszne.
Cenisz szybko przygotowane desery? Nie lubisz ociekających tłuszczem wypieków...
Odsłon: 5566
Pierogi po zbójnicku z pewnością zadowolą każdego głodomora. Mięciutkie ciast...
Odsłon: 29641
Cenisz szybko przygotowane desery? Nie lubisz ociekających tłuszczem wypieków...
Odsłon: 5566
Pierogi po zbójnicku z pewnością zadowolą każdego głodomora. Mięciutkie ciast...
Odsłon: 29641
Składniki
ciasto-Masło wraz z kostkami czekoladowymi, roztopić nad parą. Ostudzić do letniego.Białka ubić z połową pudru. Czekolady przełożyć do innej miski i dodać żółtka, resztę pudru i cukier waniliowy. Zmiksować, przesiać tutaj mąkę z proszkiem i dalej zmiksować. Dodać porcjami pianę z białek i można na niskich obrotach, wkręcić. Ale nie długo i wylać do blaszki 30x40 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 175* ok.25-30 min.
beziki- Czyste białka ubić ze szczyptą soli i porcjami pudru.Przesiać mąkę, wlać sok i zmiksować.Woreczek może być z ozdobną końcówką lub bez. Wycisnąć beziki na blaszkę z papierem do pieczenia.
Suszyć w nagrzanym piekarniku do 100 *C,przy minimalnie otwartych drzwiczkach z termoobiegiem ok.3-4 godz. Zależy od wielkości bezików. Najlepiej sprawdzić przełamując bezika.
krem kawowy- Żelatynę rozpuszczamy z 1/2 szklanki gorącej wodzie.Kawę zaparzamy w 1/3 szklanki wody.Kawę przelewamy do żelatyny i chłodzimy do letniego.Śmietankę ubijamy z pudrem, potem ze śnieżką. Następnie stopniowo dodajemy serek,miksujemy.Na koniec dolewamy letnią żelatynę z kawą i miksujemy ale krótko.Wrzucamy bezki, mieszamy i wykładamy na placek.
Na kremie rozkładamy kleksy z powideł i rozsmarowujemy je.
krem jogurtowy-Żelatynę rozmieszać z gorącą wodą.Ubić schłodzoną śmietankę z pudrem i fixem. Dodawać porcjami jogurt i zmiksować. Dalej miksować i powoli wlewać letnią żelatynę. Ale już długo nie miksować. Wyłożyć na ciasto. Na górę zetrzeć czekoladę i schłodzić.