Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasto jabłkowe, a nawet bardzo jabłkowe.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1268
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1705
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 87
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 495
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1268
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1705
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 87
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 495
Składniki
Cztery jabłka obrać, pokroić w kostkę, zasypać cukrem i zostawić na pół godziny. Następnie dodać rodzynki, żółtka, mąkę z proszkiem do pieczenia, a na końcu pianę z białek ubitą na sztywno. Dokładnie wymieszać, wylać na dużą blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia ( 25 - 36 cm), pieczemy około 45 minut w 170 stopniach. Dodatkowe jabłka obrać pokroić w kostkę i uprażyć podlewając 3 łyżki wody, jak są miękkie wsypujemy jedna galaretkę truskawkową i dokładnie mieszamy. Drugą galaretkę rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu. Na upieczone i wystudzone ciasto wykładamy przestygnięte jabłka a na wierzch tężejącą galaretkę.