Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasto jabłkowe, a nawet bardzo jabłkowe.
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 143
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 687
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 143
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 687
Składniki
Cztery jabłka obrać, pokroić w kostkę, zasypać cukrem i zostawić na pół godziny. Następnie dodać rodzynki, żółtka, mąkę z proszkiem do pieczenia, a na końcu pianę z białek ubitą na sztywno. Dokładnie wymieszać, wylać na dużą blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia ( 25 - 36 cm), pieczemy około 45 minut w 170 stopniach. Dodatkowe jabłka obrać pokroić w kostkę i uprażyć podlewając 3 łyżki wody, jak są miękkie wsypujemy jedna galaretkę truskawkową i dokładnie mieszamy. Drugą galaretkę rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu. Na upieczone i wystudzone ciasto wykładamy przestygnięte jabłka a na wierzch tężejącą galaretkę.