Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dla wielbicieli ciast z makiem...
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 117
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 491
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 213
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 117
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 491
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 213
Składniki
Żółtka oddzielić od białek. Miękkie masło utrzeć z cukrem i żółtkami.<br /> Jabłka umyć, obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych otworach.<br /> Jabłka połączyć z masą maslano – jajeczną i wymieszać łyżką.<br /> Przesianą mąkę z proszkiem dodać do masy, wsypać mak i mleko, dobrze wymieszać, na końcu dodać ubitą pianę z białek. Całość delikatnie przemieszać i przełożyć ciasto do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tarta bułką formy keksowej.<br /> Piec 45 minut w 160stC.<br /> Przestudzone ciasto polać polewą.