Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dla wielbicieli ciast z makiem...
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4717
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12821
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5732
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7232
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4717
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12821
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5732
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7232
Składniki
Żółtka oddzielić od białek. Miękkie masło utrzeć z cukrem i żółtkami.<br /> Jabłka umyć, obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych otworach.<br /> Jabłka połączyć z masą maslano – jajeczną i wymieszać łyżką.<br /> Przesianą mąkę z proszkiem dodać do masy, wsypać mak i mleko, dobrze wymieszać, na końcu dodać ubitą pianę z białek. Całość delikatnie przemieszać i przełożyć ciasto do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tarta bułką formy keksowej.<br /> Piec 45 minut w 160stC.<br /> Przestudzone ciasto polać polewą.