Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smakowite, delikatne i puszyste ciasto jabłkowo - marchewkowe z kawałkami orzechów włoskich oraz z pestkami dyni.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11877
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16159
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5126
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11877
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16159
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5126
Składniki
Jabłka i marchewki obieramy. Jabłka ścieramy na tarce o grubych oczkach, a marchewki na małych. Orzechy włoskie siekamy na mniejsze kawałki.
Jajka ubijamy z cukrem trzcinowym za pomocą miksera, a następnie dolewamy kolejno olej oraz jogurt naturalny i ponownie miksujemy. Do powstałej masy dodajemy starte jabłka i marchewkę, a następnie dokładnie mieszamy całość łyżką.
Do drugiej miski przesiewamy mąkę, dodajemy cynamon, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia, szczyptę soli, pestki dyni i posiekane orzechy. Suche składniki dokładnie mieszamy, a następnie dodajemy do nich mokrą masę z jabłkami i ponownie mieszamy.
Powstałe ciasto wlewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na około 60 minut. Po ostudzeniu ciasto smarujemy kremem kokosowym i posypujemy wiórkami kokosowymi.