Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ucierane ciasto jabłkowe z o delikatnym smaku pomarańczy i z aromatem cynamonu. Pyszne i szybkie w wykonaniu.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2414
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4564
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1648
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 505
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2414
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4564
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1648
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 505
Składniki
* Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. 1. Mąkę pszenną wymieszaj z proszkiem do pieczenia i odłóż. 2. W misie miksera umieść masło i cukier. Utrzyj do powstania jasnej i puszystej masy maślanej. 3. Dodaj ekstrakt z wanilii, skórkę z pomarańczy i zmiksuj. 4. Dodawaj jajka, jedno po drugim, ucierając po każdym dodaniu. 5. Dodaj suche składniki, w dwóch turach, na zmianę z sokiem pomarańczowym. Wymieszaj tylko do połączenia się składników. 6. Formę o średnicy 23-26 cm wyłóż papierem do pieczenia. 7. Przełóż do niej ciasto, wyrównaj. 8. Na wierzchu ułóż ósemki jabłek, lekko wciskając je w ciasto. 9. Piecz w temperaturze 160ºC, bez termoobiegu, przez około 45-60 minut lub do tzw. suchego patyczka. 10. Ciasto wyjmij z piekarnika, jeszcze gorące posmaruj roztopionym masłem i posyp cukrem wymieszanym z cynamonem. 11. Wystudź. 12. Smacznego :-)