Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto na zimno, bez pieczenia
Tortownica 24 cm
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 321
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 725
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 743
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 33
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 321
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 725
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 743
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 33
Składniki
2 galaretki brzoskwiniowe rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody. Przestudzić. Biszkoptami wyłożyć dno tortownicy. Można je nasączyć herbatą. Ostudzone galaretki zmiksować. Następnie dodać jogurty i ponownie zmiksować. Piankę wylać na biszkopty. Włożyć do lodówki. 1 galaretkę brzoskwiniową rozpuścić w 1,5 szklanki gorącej wody. Przestudzić. Gdy galaretka będzie zimna, wylać ją na piankę jogurtową. Włożyć ciasto do lodówki.