Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto na zimno, bez pieczenia
Tortownica 24 cm
Lubisz przepisy na ciasta, które można odmierzyć za pomocą łyżki? Jeśli tak,...
Odsłon: 1832
Kopytka jaglane z pomidorowym sosem to świetny pomysł na codzienny obiad. Wyc...
Odsłon: 18592
Kto nie lubi tradycyjnej sałatki jarzynowej? Tym razem proponujemy trochę inn...
Odsłon: 6766
Faworki z piwem są maksymalnie proste i powstają wyłącznie z 3 składników! Wy...
Odsłon: 1185
Lubisz przepisy na ciasta, które można odmierzyć za pomocą łyżki? Jeśli tak,...
Odsłon: 1832
Kopytka jaglane z pomidorowym sosem to świetny pomysł na codzienny obiad. Wyc...
Odsłon: 18592
Kto nie lubi tradycyjnej sałatki jarzynowej? Tym razem proponujemy trochę inn...
Odsłon: 6766
Faworki z piwem są maksymalnie proste i powstają wyłącznie z 3 składników! Wy...
Odsłon: 1185
Składniki
2 galaretki brzoskwiniowe rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody. Przestudzić. Biszkoptami wyłożyć dno tortownicy. Można je nasączyć herbatą. Ostudzone galaretki zmiksować. Następnie dodać jogurty i ponownie zmiksować. Piankę wylać na biszkopty. Włożyć do lodówki. 1 galaretkę brzoskwiniową rozpuścić w 1,5 szklanki gorącej wody. Przestudzić. Gdy galaretka będzie zimna, wylać ją na piankę jogurtową. Włożyć ciasto do lodówki.