Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To bardzo delikatne i wilgotne ciasto. Robi się je bardzo łatwo. Jeśli mamy ochotę do ciasta możemy dodać też rodzynki albo drobne sezonowe owoce. Będzie wtedy fajniejsze.
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 2222
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1844
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 2222
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1844
Składniki
Mąkę przesiewamy, mieszamy łyżką albo mikserem na bardzo wolnych obrotach z proszkiem do pieczenia. Dodajemy resztę składników i dalej mieszamy. Ciasto przekładamy do tortownicy i pieczemy ok. 50-60 min. Przed wyjęciem robimy próbę patyczka, jeśli po wbiciu w ciasto jest suchy, tzn. że ciasto się upiekło. Dekorujemy czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej i posypujemy wiórkami kokosowymi.