Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To bardzo delikatne i wilgotne ciasto. Robi się je bardzo łatwo. Jeśli mamy ochotę do ciasta możemy dodać też rodzynki albo drobne sezonowe owoce. Będzie wtedy fajniejsze.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10570
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336877
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4641
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424544
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10570
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336877
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4641
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424544
Składniki
Mąkę przesiewamy, mieszamy łyżką albo mikserem na bardzo wolnych obrotach z proszkiem do pieczenia. Dodajemy resztę składników i dalej mieszamy. Ciasto przekładamy do tortownicy i pieczemy ok. 50-60 min. Przed wyjęciem robimy próbę patyczka, jeśli po wbiciu w ciasto jest suchy, tzn. że ciasto się upiekło. Dekorujemy czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej i posypujemy wiórkami kokosowymi.