Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, smaczne i proste ciasto jogurtowe (kubeczkowe) z owocami. Ciasto przygotujemy bez użycia miksera, możemy dodać dowolne owoce- zarówno świeże jak i mrożone. Zwykły cukier możemy zastąpić erytorlem, dzięki czemu ciasto będzie dobrą alternatywą dla cukrzyków i osób ograniczających spożycie cukru.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22645
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14981
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4755
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44845
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 661
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 716
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22645
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14981
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4755
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44845
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 661
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 716
Składniki
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.
Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 st. C (góra- dół- bez termo obiegu).
Wszystkie składniki na ciasto umieszczamy w misce i mieszamy za pomocą trzepaczki tylko do połączenia składników
Kwadratową blaszkę o wymiarach ok. 25x25 cm lub tortownicę o średnicy 24 cm wykładamy papierem do pieczenia.
Wymieszaną masę przekładamy do blaszki.
Przygotowujemy kruszonkę: zagniatamy mąkę z cukrem i masłem.
Na ciasto wykładamy owoce (jeśli używamy mrożonych owoców dobrze jest je obtoczyć w niewielkiej ilości mąki ziemniaczanej). Świetnie sprawdzą się tutaj: jeżyny, brzoskwinie, borówki, śliwki, jabłka czy też jagody.
Ciasto z owocami posypujemy kruszonką i wstawiamy do piekarnika.
Pieczemy 45-50 minut do suchego patyczka.
Po wyjęciu z piekarnika ciasto możemy posypać cukrem pudrem lub polać lukrem.