Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, smaczne i proste ciasto jogurtowe (kubeczkowe) z owocami. Ciasto przygotujemy bez użycia miksera, możemy dodać dowolne owoce- zarówno świeże jak i mrożone. Zwykły cukier możemy zastąpić erytorlem, dzięki czemu ciasto będzie dobrą alternatywą dla cukrzyków i osób ograniczających spożycie cukru.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19831
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 479
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6887
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242743
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19831
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 479
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6887
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242743
Składniki
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.
Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 st. C (góra- dół- bez termo obiegu).
Wszystkie składniki na ciasto umieszczamy w misce i mieszamy za pomocą trzepaczki tylko do połączenia składników
Kwadratową blaszkę o wymiarach ok. 25x25 cm lub tortownicę o średnicy 24 cm wykładamy papierem do pieczenia.
Wymieszaną masę przekładamy do blaszki.
Przygotowujemy kruszonkę: zagniatamy mąkę z cukrem i masłem.
Na ciasto wykładamy owoce (jeśli używamy mrożonych owoców dobrze jest je obtoczyć w niewielkiej ilości mąki ziemniaczanej). Świetnie sprawdzą się tutaj: jeżyny, brzoskwinie, borówki, śliwki, jabłka czy też jagody.
Ciasto z owocami posypujemy kruszonką i wstawiamy do piekarnika.
Pieczemy 45-50 minut do suchego patyczka.
Po wyjęciu z piekarnika ciasto możemy posypać cukrem pudrem lub polać lukrem.