Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, smaczne i proste ciasto jogurtowe (kubeczkowe) z owocami. Ciasto przygotujemy bez użycia miksera, możemy dodać dowolne owoce- zarówno świeże jak i mrożone. Zwykły cukier możemy zastąpić erytorlem, dzięki czemu ciasto będzie dobrą alternatywą dla cukrzyków i osób ograniczających spożycie cukru.
Jeśli szukasz dania, które łączy w sobie aromatyczne przyprawy, delikatne mię...
Odsłon: 4966
Pyszna sałatka, którą przygotujesz w kilkanaście minut. Możesz ją podać na ko...
Odsłon: 509
Przepis na pyszne i aromatyczne ciasteczka z wiórkami kokosowymi, które są sz...
Odsłon: 3508
Babka kawowa to idealne ciasto na Wielkanoc, ale i na inne okazje. Jest przep...
Odsłon: 59
To pyszny sos na zimno, idealny do jajek, wędlin czy kanapek. Robi się go bły...
Odsłon: 56
Jeśli szukasz dania, które łączy w sobie aromatyczne przyprawy, delikatne mię...
Odsłon: 4966
Pyszna sałatka, którą przygotujesz w kilkanaście minut. Możesz ją podać na ko...
Odsłon: 509
Przepis na pyszne i aromatyczne ciasteczka z wiórkami kokosowymi, które są sz...
Odsłon: 3508
Babka kawowa to idealne ciasto na Wielkanoc, ale i na inne okazje. Jest przep...
Odsłon: 59
To pyszny sos na zimno, idealny do jajek, wędlin czy kanapek. Robi się go bły...
Odsłon: 56
Składniki
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.
Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 st. C (góra- dół- bez termo obiegu).
Wszystkie składniki na ciasto umieszczamy w misce i mieszamy za pomocą trzepaczki tylko do połączenia składników
Kwadratową blaszkę o wymiarach ok. 25x25 cm lub tortownicę o średnicy 24 cm wykładamy papierem do pieczenia.
Wymieszaną masę przekładamy do blaszki.
Przygotowujemy kruszonkę: zagniatamy mąkę z cukrem i masłem.
Na ciasto wykładamy owoce (jeśli używamy mrożonych owoców dobrze jest je obtoczyć w niewielkiej ilości mąki ziemniaczanej). Świetnie sprawdzą się tutaj: jeżyny, brzoskwinie, borówki, śliwki, jabłka czy też jagody.
Ciasto z owocami posypujemy kruszonką i wstawiamy do piekarnika.
Pieczemy 45-50 minut do suchego patyczka.
Po wyjęciu z piekarnika ciasto możemy posypać cukrem pudrem lub polać lukrem.